BİRİMLER

Enfeksiyon Hast. ve Klinik Mikrobiyoloji

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü; bakteri, virüs, parazit veya mantar gibi mikroorganizmaların neden olduğu hastalıkların tanı ve tedavisi ile uğraşan uzmanlık alanıdır.

enfeksiyon hastalıkları Medicine Hospital Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümünde; ayaktan gelen hastalarımızın takip ve tedavisi yapılır ve gerekli durumlarda hastaneye yatış kararı verilir. Ayrıca hastanemizde yatarak tedavi olan diğer bölümlere ait hastalar da enfeksiyonlar yönünden takip ve tedavi edilmektedir.

Bölümümüze bağlı olan Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarında hastalık etkeni mikroorganizmaların tespitine yönelik testler yapılmaktadır. Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarımızda Bakteriyoloji (bakteri bilimi), viroloji (virus bilimi), mikoloji (mantar bilimi), parazitoloji (parazit bilimi) ve seroloji (kanda mikroorganizmalara karşı oluşan antikorları araştıran bilim) ile ilgili testler yapılmaktadır.

Medicine Hospital Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü ayrıca hastanemizde hastane enfeksiyonlarının önlenmesi için stratejiler geliştirmekte ve önlemler almaktadır.

BİRİMİN DOKTORLARI

Yardımcı Doçent Doktor

YARDIMA MI İHTİYACINIZ VAR?

Uzmanlarımız sizlere her an yardımcı olmak için hazırlar.